Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Cannelloni- lasagne med svamp

Cannelloni! Är det en rullad variant av lasagne? Jag tror det. Det är liksom lasagne fast med mindre pasta och mer fyllning. Härligt ändå! Ingen köttfärs, nej, istället svamp!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 1 timme
  • cannelonirullar
  • 500 gram champinjoner
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 burk ricotta
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk torkad basilkia
  • 1 msk torkad oregano
  • olja till stekning
  • riven ost
    Bechamel
  • 50 gram smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Finhacka champinjoner, lök, morot och vitlök och stek på medelvärme tills svampen släppt den mesta av vätskan.
  3. Blanda ned 1 av burkarna krossade tomater tillsammans med basilika, oregano, tomatpuré, socker, vinäger och ricotta. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  4. Bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, låt mjölet koka in under omrörning i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Fyll cannelloni med champinjonröran genom att fylla en spritspåse med fyllningen eller använd en liten sked. Lägg i en ugnssäker form.
  6. Häll över 1 burk krossade tomater samt bechamelsåsen över de fyllda rullarna. Strö över lite riven ost och gratinera i ugnen ca 20-30 minuter.
  7. Servera med en god sallad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *