Cannelloni! Är det en rullad variant av lasagne? Jag tror det. Det är liksom lasagne fast med mindre pasta och mer fyllning. Härligt ändå! Ingen köttfärs, nej, istället svamp!
Du behöver:
- 4 pers
- 1 timme
- cannelonirullar
- 500 gram champinjoner
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 burkar krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk socker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 burk ricotta
- 0,5 msk salt
- 1 tsk peppar
- 1 msk torkad basilkia
- 1 msk torkad oregano
- olja till stekning
- riven ost
Bechamel - 50 gram smör
- 3 msk mjöl
- 5 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja. Finhacka champinjoner, lök, morot och vitlök och stek på medelvärme tills svampen släppt den mesta av vätskan.
- Blanda ned 1 av burkarna krossade tomater tillsammans med basilika, oregano, tomatpuré, socker, vinäger och ricotta. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
- Bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, låt mjölet koka in under omrörning i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Fyll cannelloni med champinjonröran genom att fylla en spritspåse med fyllningen eller använd en liten sked. Lägg i en ugnssäker form.
- Häll över 1 burk krossade tomater samt bechamelsåsen över de fyllda rullarna. Strö över lite riven ost och gratinera i ugnen ca 20-30 minuter.
- Servera med en god sallad!