Att sig in i kampen om vad som är en caesarsallad är inte en lätt uppgift. Här skiljer det sig nämligen kring vad som ska ingå i salladen för att det ska få kallas caesarsallad. Får man ha tomat i? Bacon? Gurka? Bröd? Ja, det finns sjukt mycket olika varianter och jag tycker alla är värda att få kallas i alla fall sallad! Här kommer det i alla fall ett recept på en grym dressing, caesardressing!
Du behöver:
- 4 pers
- 5 minuter
- 2 äggula
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1,5 – 2 dl matolja
- 7 finhackade sardeller
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl finriven parmesan
- svartpeppar
Gör såhär:
- Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Häll ned olja i en svag stråle och vispa konstant tills det tjocknar. Tillsätt sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med svartpeppar!
- ÄT!