Vad är skillnaden på en stroganoff och en gryta?! Ingen skulle jag säga men vi kallar det ändå för vad det är, en stroganoff! Här med härlig grönpeppar och en liten skvätt konjak, perfekt! Glöm inte GURKAN!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 500 gram högrev
- 1 gul lök
- 3 msk smör
- 1 tsk krossad grönpeppar
- 1 tsk vetemjöl
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 tsk dijonsenap
- 2 dl köttbuljong (1 msk konc + vatten)
- 2-3 dl vispgrädde
- 1-2 tsk konjak
- salt
Gör såhär:
- Skär köttet i tunna strimlor. Skala och finhacka löken.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs köttet tills det fått fin färg, tillsätt löken och låt steka några minuter.
- Tillsätt grönpeppar. Pudra över mjölet och rör om ordentligt så det blandas. Tillsätt buljongen sakta och därefter tomatpuré samt senap.
- Häll ned grädden och låt puttra ihop, späd ev till önskad konsistens.
- Smaka av med konjak och salt.
- Servera med kokt ris och inlagd gurka!