Nu ska vi baka baguetter! Det är inte svårt, utan busenkelt! Det perfekta baket inför helgen, baka den på lördagen och ät nybakade baguetter till frukost på söndag!
Du behöver:
- 1,5 timme
- 4 stycken
- 25 gram jäst
- 5 dl vatten
- 1 msk salt
- 2 msk olivolja
- 13 dl vetemjöl
Gör såhär:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.