Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Asiatisk biffsallad

Den här biffen är inte att leka med! Fördelen med att äta en sån här köttbit i en sallad är att det absolut inte behövs mycket för att det ska räcka länge! Den här biffsalladen är fylld med härliga kontraster och passar utmärkt en mysig fredagskväll!

Du behöver:

  • 30 minuter
  • 4 pers
  • 500 g flankstek eller entrecôte
  • 200 g risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 morot, strimlad
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 100 g jordnötter, grovhackade
  • salt
  • peppar
    Dressing

  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 röd chili, finhackad eller chiliflakes
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft

Gör såhär:

  1. Börja med dressingen. Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig.
  2. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skölj sedan genast i iskallt vatten så kokningen avstannar. Sila väl och lägg i en stor salladsskål.
  3. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela sockerärtor på mitten. Skiva salladslök. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
  4. Finhacka koriander, även stjälkarna, och lägg i salladen.
  5. Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och jordnötterna samt kanske lite sesamfrön.
  6. Salta och peppra köttet generöst och stek 2-3 minuter per sida. Låt köttet vila i några minuter och skiva sedan i tunna skivor och servera med nudelsalladen.

Hello Asien!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *