Den här biffen är inte att leka med! Fördelen med att äta en sån här köttbit i en sallad är att det absolut inte behövs mycket för att det ska räcka länge! Den här biffsalladen är fylld med härliga kontraster och passar utmärkt en mysig fredagskväll!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 500 g flankstek eller entrecôte
- 200 g risnudlar
- 0,5 gurka
- 1 näve sockerärtor
- 1 morot, strimlad
- 3 salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
- 100 g jordnötter, grovhackade
- salt
- peppar
Dressing - 2 msk fisksås
- 2 msk socker
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk japansk soja
- 1 msk riven ingefära
- 1 röd chili, finhackad eller chiliflakes
- 2 lime, rivet skal och pressad saft
Gör såhär:
- Börja med dressingen. Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig.
- Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skölj sedan genast i iskallt vatten så kokningen avstannar. Sila väl och lägg i en stor salladsskål.
- Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela sockerärtor på mitten. Skiva salladslök. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
- Finhacka koriander, även stjälkarna, och lägg i salladen.
- Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och jordnötterna samt kanske lite sesamfrön.
- Salta och peppra köttet generöst och stek 2-3 minuter per sida. Låt köttet vila i några minuter och skiva sedan i tunna skivor och servera med nudelsalladen.