Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Asiatisk ugnsrostad kyckling

Så oerhört enkelt och riktigt, riktigt gott! Det här kan jag verkligen rekomender, men var uppmärksam på att det är japansk ljus soya du ska använda, annar blir det inte bra!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 40 minuter
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer (eller ca 1 kg kyckling delar)
  • morötter i skivor
  • 1 klyftad gul lök
  • 100 gram champinjoner, klyftad
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl japansk ljus soja

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackning.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Dela kyckligen på längden och blanda ned. Vänd runt allting orentligt och lägger över på en plåt eller stor ugnsfast form.
  4. Ugnsrosta i ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera med ris och kanske lite sesamfrön på toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *