Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Asiatisk potatissallad med kycklingspett

Dra mig baklänges vad gott det här var! Otroligt smakrikt och smarrigt. Det här måste ni testa!

Du behöver:

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 1 msk srirachasås
  • 600 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 lime
  • salt
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)

Gör såhär:

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
  2. Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
  3. Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *