Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Zucchinipaj med tomat och fetaost

Skördetiden fortsätter och ett riktigt bra sätt att använda upp all sin zucchini är att fräsa på den och slänga ned den i en paj tillsammans med tomat och fetaost! Servera med en god sallad så är middagen komplett!

Du behöver:

  • 45 minuter
  • 4 pers
    Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 3 msk iskallt vatten
    Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5-1 dl creamfraich
  • 1 zucchini
  • 10 körsbärstomater
  • 1 pkt fetaost
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Börja med pajskalet. Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  2. Skala (om det behövs) zucchinin och dela den på mitten och skär halvmånar av den. Halvera tomaterna.
  3. Stek zucchini och tomat i olivoljan tills att tomaten har släppt det mesta av sin vätska och allt är mjukt. Salta och peppra.
  4. Lägg ned zucchini och tomat jämnt i pajskalet och bryt över fetaosten, stora bitar är att föredra.
  5. Knäck ned ägg och häll ned mjölk i en bunke och vispa sönder ägget. Blanda ned creamfraich och vispa till jämn smet. Häll det över pajfyllningen.
  6. Grädda i ugnen på 225 grader ca 30 minuter eller tills att pajen har fått fin färg.

Servera!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *