Nu är det mycket zucchini! Men det skiter man väl i, det är ju så gott och framförallt säsong! Den här gratängen är riktigt härlig och serveras gärna med potatis eller bara en sallad!
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 2 zucchini
- 1 gul lök
- 2 vitlök
- 1 morot
- 0,5 tsk chiliflakes
- 500 gram köttfärs
- 0,5 dl rödvin
- 1 burk krossadetomater
- 1 lagerblad
- 1 msk olja
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka lök, vitlök och morot fint. Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor.
- Stek lök, vitlök och morot i lite olja några minuter och tillsätt sedan köttfärsen och stek den lätt gyllene.
- Tillsätt rödvin, tomater, lagerblad, chiliflakes och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 10-15 minuter.
- Smörj en ugnssäker form och varva den skivade zucchinin med köttfärssåsen och toppa med den riva osten.
- Gratinera i ugnen ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Servera med kokt potatis och kanske en klick yoghurt.