Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Yakiniku på köttfärs

Enkel och härligt smakrik yakiniku-tolkning som luktar och smakar Asien! Laga det!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port ris
  • 400 g blandfärs eller vegofärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chili
  • 5 cm ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk socker
  • 1 knippe salladslök
  • 1 lime
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl ljus soja
  • 4 ägg
  • ev. koriander

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisning. Stek ägg.
  2. Blanda 0,5 dl socker, 0,5 dl soja och 0,5 dl vatten i en kastrull och låt det koka upp så att sockret löser sig.
  3. Stek köttfärsen på hög värme i panna så den får ordentligt med färg. Lägg över köttfärsen i en skål.
  4. Fräs finhackad chili, ingefära och vitlök i sesamoljan några minuter. Tillsätt 1msk socker och lägg tillbaka köttfärsen.
  5. Häll ned såsen och blanda ner skivad salladslök och pressa över limen.
  6. Servera allt med stekt ägg och topp ev med koriander.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *