En klassiker är alltid en klassiker! Tore Wretman förvandlade tydligen den här köttfärsbiffen till något ikoniskt! Oavsett så är det gott i alla fall.
Du behöver:
- 4 pers
- 60 minuter
- 500 gram kalvfärs
- 4 äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ströbröd
- 1-2 tsk salt
- 1 krm epice rich (1 krm kryddpeppar, 1 krm mald mejlika, 1 krm mald muskot, 2 krm vitpeppar)
- svartpeppar
- smör att steka i
Gör såhär:
- Blanda kalvfärsen med äggulor, ett i taget till en jämn smet. Viktigt att allt är kylskåpskallt! Rör ned vispgrädden, lite i taget till en slät smet. Krydda med epice rich, salt och svarpeppar.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Häll upp ströbröd på en tallrik och forma biffarna och panera biffarna på båda sidor.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek i smör till gyllene. Lägg i en ugnsform och stek färdigt i ugnen ca 10 minuter.
- En Wallenbergare serveras med ärtor, girat/brynt smör, potatispuré och lingon.