Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Wallenbergare

En klassiker är alltid en klassiker! Tore Wretman förvandlade tydligen den här köttfärsbiffen till något ikoniskt! Oavsett så är det gott i alla fall.

Du behöver:

  • 4 pers
  • 60 minuter
  • 500 gram kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm epice rich (1 krm kryddpeppar, 1 krm mald mejlika, 1 krm mald muskot, 2 krm vitpeppar)
  • svartpeppar
  • smör att steka i

Gör såhär:

  1. Blanda kalvfärsen med äggulor, ett i taget till en jämn smet. Viktigt att allt är kylskåpskallt! Rör ned vispgrädden, lite i taget till en slät smet. Krydda med epice rich, salt och svarpeppar.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Häll upp ströbröd på en tallrik och forma biffarna och panera biffarna på båda sidor.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek i smör till gyllene. Lägg i en ugnsform och stek färdigt i ugnen ca 10 minuter.
  5. En Wallenbergare serveras med ärtor, girat/brynt smör, potatispuré och lingon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *