Allt krämigt är ju nästan alltid gott. Allt med pesto är nästan allt gott! Ja ni förstår, det här är gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 900 g fast potatis
- ca 600 g torskfilé
- 1 msk majsstärkelse
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk pesto med basilika
- salt
- peppar
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 250 g körsbärstomater
Gör såhär:
- Tina torsken (om fryst används).
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och koka potatisen. Blanda majsstärkelse, grädde och mjölk i en kastrull, koka upp under omrörning.
- Rör ner peston i såsen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör i.
- Ansa och strimla salladslöken och skär tomaterna i halvor.
- Lägg torsken i en ugnssäker form och häll över den varma såsen och lägg på tomater och salladslök, tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Servera med den kokta potatisen.