Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Ugnsbakad lax med basilikasås

Basilikasåsen till den här laxen är en sån där sås som man gärna dränker det mesta med! Grymt härlig och balanserad och passa riktigt grymt till lax! Den här såsen måste ni bara testa!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 bitar laxfilé (tinad)
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra laxen och lägg på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Baka i ugnen ca 10-15 minuter eller tills du har en innertemperatur på 55 grader. Använd termometer!
  2. Blanda samman basilika, chili, pressad vitlök, majonnäs och cream fraiche i en bunke. Mixa allt till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar!
  3. Servera laxen och sås med kokt potatis och primörer eller varför inte ris!

Hur enkelt och gott som helst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *