Vad passar inte bättre än en sallad en riktigt varm dag? Härligt med krispiga grönsaker och en god sås att doppa i! Här gäller egentligen ”tager-vad-man-haver” tänket men nu på våren så får man inte missa SPARRISEN!
Du behöver:
- 10 min
- 4 pers
- 2 port kokt pasta
- 2 burkar tonfisk ( i vatten eller olja kvittar)
- 2 tomater
- 0,5 gurka
- 1 burk majs
- 1 rödlök
- 1 knippe sparris
- 1 påse salladsmix
- 2 kokta ägg
- 2 st rödlök
- 1 citron
Sås - 2 dl turkisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 krm cayennepeppar
Gör såhär:
- Börja med såsen. Pressa vitlök i yoghurt och blanda ned kryddorna. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Låt stå några minuter så vitlöken hinner sätta sig.
- Skiva rödlöken fint och lägg i en liten skål, salta (1 tsk) och pressa över en halv citron. Blanda runt och låt stå några minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull och förväll sparrisen i några minuter, skölj i kallt vatten.
- Hacka och skiva grönsakerna och ägg i önskad storlek.
- Blanda samman grönsaker, pasta, tonfisk och ägg i en härlig sallad och toppa med den picklade rödlöken!
- Servera med en klyfta citron och vitlökssås.