Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Tonfisksallad med vitlökssås och picklad rödlök

Vad passar inte bättre än en sallad en riktigt varm dag? Härligt med krispiga grönsaker och en god sås att doppa i! Här gäller egentligen ”tager-vad-man-haver” tänket men nu på våren så får man inte missa SPARRISEN!

Du behöver:

  • 10 min
  • 4 pers
  • 2 port kokt pasta
  • 2 burkar tonfisk ( i vatten eller olja kvittar)
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 burk majs
  • 1 rödlök
  • 1 knippe sparris
  • 1 påse salladsmix
  • 2 kokta ägg
  • 2 st rödlök
  • 1 citron
    Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm cayennepeppar

Gör såhär:

  1. Börja med såsen. Pressa vitlök i yoghurt och blanda ned kryddorna. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Låt stå några minuter så vitlöken hinner sätta sig.
  2. Skiva rödlöken fint och lägg i en liten skål, salta (1 tsk) och pressa över en halv citron. Blanda runt och låt stå några minuter.
  3. Koka upp vatten i en kastrull och förväll sparrisen i några minuter, skölj i kallt vatten.
  4. Hacka och skiva grönsakerna och ägg i önskad storlek.
  5. Blanda samman grönsaker, pasta, tonfisk och ägg i en härlig sallad och toppa med den picklade rödlöken!
  6. Servera med en klyfta citron och vitlökssås.

Fräscht och härligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *