Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Tomat och fetaost gratinerad kyckling med grillad paprika

Som oftast när det är vardag så vill man bara ha något som är enkelt, går fort och är gott. Precis så är den här härliga kycklingen, typ 10 minuter aktiv matlagning och resten sköter sig självt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port ris
  • 2 burkar grillad paprika
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 fetaost
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 påse spenat (70 gram)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225°C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Låt paprikan rinna av.
  2. Dela kycklingen på bredden, till två tunna delar. Bryn kycklingen i ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll ned crème fraichen i en mixer och tillsätt tomater och fetaost, mixa slät. Skär paprikan i bitar.
  4. Lägg kycklingen och paprikan i en ugnssäker form och bred på crème fraiche.
  5. Gratinera kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 12 minuter.
  6. Servera kycklingen med ris och spenat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *