Tacolasagne, eller lasagne med tacofärs och annat gott! En riktig toppen rätt, älskar det!
Du behöver:
- 8-10 lasagneplattor (färska)
- 800 gram köttfärs
- 3 påsar tacokrydda
- 3 klyftor vitlök
- 1 gullök
- 1 burk majs
- 1 burk krossade tomater
- 0,5 burk jalapeños
- 125 gram körsbärstomater
- 1 mozzarella ost
- 50 gram smör
- 3 msk mjöl
- 5 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- Ev. Nachochips och créme fraîches till servering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs tills den skiftat färg. Tillsätt tacokrydda och blanda ihop ordentligt.
- Tillsätt därefter krossade tomater, majs och 0,25 burk jalapeños. Låt puttra ihop några minuter.
- Gör bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Vispa ner mjölken, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
- Montera lasagnen genom att varva köttfärs, lasagneplattor och bechamel.
- Halvera körsbärstomaterna, skiva mozzarellan tunt. Toppa lasagnen med tomaterna, osten och resten av jalapeñosen. Krossa ev. över några nachochips.
- Gratinera i ugnen ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Servera med en sallad, picklad rödlök, créme fraîches samt nachochips.