Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Tacolasagne

Tacolasagne, eller lasagne med tacofärs och annat gott! En riktig toppen rätt, älskar det!

Du behöver:

  • 8-10 lasagneplattor (färska)
  • 800 gram köttfärs
  • 3 påsar tacokrydda
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gullök
  • 1 burk majs
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 burk jalapeños
  • 125 gram körsbärstomater
  • 1 mozzarella ost
  • 50 gram smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • Ev. Nachochips och créme fraîches till servering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs tills den skiftat färg. Tillsätt tacokrydda och blanda ihop ordentligt.
  3. Tillsätt därefter krossade tomater, majs och 0,25 burk jalapeños. Låt puttra ihop några minuter.
  4. Gör bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Vispa ner mjölken, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
  5. Montera lasagnen genom att varva köttfärs, lasagneplattor och bechamel.
  6. Halvera körsbärstomaterna, skiva mozzarellan tunt. Toppa lasagnen med tomaterna, osten och resten av jalapeñosen. Krossa ev. över några nachochips.
  7. Gratinera i ugnen ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
  8. Servera med en sallad, picklad rödlök, créme fraîches samt nachochips.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *