Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Tacodoftande kyckling med ris och bönor

Enkel allt i ett gryta där du bara behöver diska en kastrull! Härligt tacodoftande och matig vardagsrätt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 1 kg kycklingbröst
  • 1 burk konserverade tomater
  • 2,5 dl långkornigt vitt ris
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 påsar tacokrydda
  • 1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna
  • En handfull hackad färsk koriander
    Sås:
  • Olivolja
  • Vinäger (eller citronsaft)
  • Salt
  • Torkad oregano och basilika
  • Vitlök

Gör såhär:

  1. Skär kyckling i 3×3 cm stora bitar. Blanda kyckling med tacokryddan.
  2. Blanda riset, kycklingen och tomaterna i en stor kastrull. Häll på vatten, lite olja och salt något. Sätt på en lock och koka upp och låt koka på låg värme under lock tills att riset är färdigt 17-20 minuter. Låt stå och ånga 5-10 minuter när det kokar färdigt med locket på.
  3. Blanda lika delar olivolja med vinäger till såsen, smaka av med 1-2 vitlöksklyftor samt lite oregano och basilika.
  4. Häll av och skölj bönorna och blanda ned i grytan innan servering.
  5. Servera grytan med koriander på toppen och ringla lite av vinägrett på toppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *