Stekt ris eller Nasi Goreng som det egentligen heter är otroligt enkelt och extremt gott! Det här är en rätt som du kan äta med sked och bara sleva in i munnen, och det gör du också! Ta en tripp till Thailand eller vilket asiatiskt land som helst så hittar du en variant på stekt ris!
Du behöver:
- 15 min
- 4 pers
- 400 g kycklinglårfilé
- neutral olja till stekning
- 4 ägg
- 2 stora bananschalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk fisksås
- 8 dl kallt kokt ris
- 3 msk ketjap manis
- 2-3 tsk sambal oelek
- 3 salladslökar
- 2 msk friterad schalottenlök eller rostad lök
- 0,5 gurka i skivor
- 250 g tomater
- 1 näve jordnötter
Gör såhär:
- Skär kycklinglårfilén i tärningar och stek i lite olja tills den har fått en fin yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
- Stek äggen på ena sidan tills vitan är fast och gulan är löst krämig.
- Skala och finhacka lök och vitlök, bryn tills det har fått en lätt gyllene färg. Tillsätt fisksås och låt fräsa i några sekunder. Lägg sedan i ris och den stekta kycklingen och rör om väl. Häll på ketjap manis samt sambal oelek, vänd runt i pannan och låt steka i 1 minut.
- Skiva salladslöken i tunna skivor. Strö över salladslök och friterad lök och toppa med en näve jordnötter Servera genast toppat med stekt ägg samt gurka och tomat!