Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Stekt ris med kyckling

Stekt ris eller Nasi Goreng som det egentligen heter är otroligt enkelt och extremt gott! Det här är en rätt som du kan äta med sked och bara sleva in i munnen, och det gör du också! Ta en tripp till Thailand eller vilket asiatiskt land som helst så hittar du en variant på stekt ris!

Du behöver:

  • 15 min
  • 4 pers
  • 400 g kycklinglårfilé
  • neutral olja till stekning
  • 4 ägg
  • 2 stora bananschalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk fisksås
  • 8 dl kallt kokt ris
  • 3 msk ketjap manis
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 3 salladslökar
  • 2 msk friterad schalottenlök eller rostad lök
  • 0,5 gurka i skivor
  • 250 g tomater
  • 1 näve jordnötter

Gör såhär:

  1. Skär kycklinglårfilén i tärningar och stek i lite olja tills den har fått en fin yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Stek äggen på ena sidan tills vitan är fast och gulan är löst krämig.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök, bryn tills det har fått en lätt gyllene färg. Tillsätt fisksås och låt fräsa i några sekunder. Lägg sedan i ris och den stekta kycklingen och rör om väl. Häll på ketjap manis samt sambal oelek, vänd runt i pannan och låt steka i 1 minut.
  4. Skiva salladslöken i tunna skivor. Strö över salladslök och friterad lök och toppa med en näve jordnötter Servera genast toppat med stekt ägg samt gurka och tomat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *