Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Stekt kassler med kantarellsås

Den ståtligt gula kantarell dräller den nästan av i skogarna nu! Regning sommar ger ett bra svampår, så är det! Att steka upp lite kassler och dränka den i kantarellsås blir riktigt härligt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 600 gram kassler
  • potatis
  • 1 liter kantareller (färska)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk fond (svamp eller kalv)
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Rensa svampen och dela ned den i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna eller vi kastrull och låt det mesta av vätskan koka ut.
  3. Tillsätt smöret och låt svampen fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan. Låt koka upp under omrörning så att det inte blir några klumpar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva kasslerna och stek den i torr stekpanna på hög värme tills den fått fin färg.
  7. Servera kassler, potatis och den härliga såsen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *