Stekt frasigt fläsk är gudomligt gott, och när det serveras med en härlig stuvad FÄRSK vitkål så blir det inte direkt sämre! Sa jag att det är lite senap i kålen? Nähe, men det är det och det lyyyyfter!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 gram färsk vitkål
- 2 msk smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 0,5 msk mjöl
- 1 msk dijonsenap
- 600 gram sidfläsk
- färskpotatis
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Strimla vitkålen fint och fräs den i smör ett par minuter utan att den får färg.
- Pudra över mjölet och blanda runt ordentligt. Häll på mjölk och grädde och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt senap.
- Koka potatisen och stek fläsket frasigt på hög värme.