Själva fisken är i det här receptet inte fokus utan det är skagenröran! Val av fisk faller på dig, jag använde röding men det går lika bra med lax, torsk eller kanske en liten abborre! Det är röran som gör själva rätten!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 fisk filér (röding, lax, torsk)
- 600 gram potatis
- smör att steka i
- salt
- peppar
- 1 kg oskalade räkor (tinad om fryst)
- 2 msk hackad dill
- 1 dl majonäs
- 1,5 dl creme fraiche
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk citronsaft
- 1 rödlök (finhackad)
- 1 burk rom (tång kaviar funkar riktigt bra)
- Citronklyftor till servering
Gör såhär:
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala och hacka löken fint. Skala räkorna och hacka ned de grovt.
- Blanda samman lök, räkor, majonäs, cream fraiche, dill, salt, svartpeppar, citronsaft samt rom till en härlig röra.
- Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek fisken på medelhög värme i rikligt med smör. Nån minut på varje sida till en innertemperatur på ca 50 grader.
- Servera den nystekta fisken med skagenrör, kokt potatis samt citronklyfta!