Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Sparrispaj med tomat och parmesan

Det våras för sparrisen! Denna härliga primör, god att äta som den är men även såhär i en paj! Att sen lyxa med rejält med parmesan gör inte saken sämre!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 5 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram grön sparris
  • 250 gram körsbärstomat
  • 100 gram riven parmesan
  • 2 dl grädde
  • 2-3 ägg
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna kallt smör. Kör mjöl och salt i matberederade och tillsätt vatten samt en kub i taget av smöret tills det har gått ihop till en deg. Går även bra att göra det för hand, tar lite längre tid bara. Låt vila 10 minuter i kylen.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 8 minuter i ugnen.
  4. Vispa ihop grädde och äggen. Dela tomaterna och skär ned sparrisen i mindre bitar.
  5. Lägg ned tomat och sparris i det förgräddade pajskalet, tillsätt den rivna parmesanen och häll över gräddblandningen.
  6. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills att pajen fått fin färg samt att äggen har stannat.
  7. Servera med en god sallad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *