En enkel pasta med mycket smak! Det är så en pasta ska serveras, den här är riktigt härlig och god. Se till att späda ordentligt med pastavatten och snåla inte på olja, då blir en såsig och härligt blank!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 400 g spagetti
- 1 burk tonfisk i olja
- 2 klyftor vitlök
- 1 stor gul lök
- 1 tsk chiliflakes
- 1 dl kapris
- 30 g rucola
- 0,5 citron
- 1,5 dl parmesan
- salt
- peppar
- olivolja
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Hacka vitlöken och strimla löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, vitlök och chiliflakes tills löken är mjuk.
- Häll av oljan från tonfsiken. Tillsätt tonfisken och fräs alltsammans tillsammans med kapris. Späd med lite av pastavattnet så att du får en lite såsig karaktär.
- Hacka rucolan grovt och vänd ner detta i såsen tillsammans med saft och skal från citronen samt hälften av parmesanen. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
- Sväng runt med pastan och toppa med parmesan och eventuellt mer rucola och olivolja.