Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Skruvad lasagne

Det här är som en lasagne fast lite mer barnslig, så barnslig att det går bra att äta med sked! Samma härliga smak med en annan ät upplevelse, faktiskt nästan godare!

Du behöver:

  • 1,5 timme
  • 4 pers
  • 250 gram pastaskruvar
  • 500 gram nötfärs
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk torkad basilkia
  • 1 msk torkad oregano
  • olja till stekning
    Bechamel
  • 50 gram smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Finhacka eller mixa till småttsmått lök, vitlök och morot. Fräs hacket i en gryta på medelvärme ca 5 minuter.
  2. Stek köttfärsen på hög värme i en stekpanna, köttfärsen ska få rejält med färg! Häll över köttfärsen i grytan med det frästa grönsakshacket.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, socker, vinäger, salt, peppar, basilika och oreganon till grytan. Låt puttra på låg värme under lock i ca 20 – 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  6. Bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, låt mjölet koka in under omrörning i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Häll av pastan och tillsätt den till en ugnsfast form. Häll på köttfärssåsen och rör runt så den blandas med pastan. Avsluta med bechamelsåsen och lite riven ost på toppen.
  8. Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills gyllene. Efter gräddningen låt den stå och sätta sig ca 15 minuter innan servering, då blir den som bäst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *