Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Sjömansgryta med köttfärs

Det här är riktig torsdagsmat! En härligt mustig gryta med porter som går fort att göra tack vare köttfärsen! Himmelskt gott, man måste testa!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 2,5 dl porter öl
  • 500 gram köttfärs
  • 300 gram vitkål
  • 600 gram potatis (fast)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk timjan
  • 2 msk körvel
  • 3 dl utspädd kalvfond
  • 2 msk ljus soja
  • 1 lagerblad
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl salt gurka
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skala potatisen och skär ned den i cm tjocka skivor. Strimla vitkålen och hacka löken.
  2. Stek kål och lök i en kastrull i lite smör och tillsätt därefter köttfärsen, stek tills färsen fått fin färg.
  3. Blanda ned sirap, soja och ett lagerblad.
  4. Tillsätt potatisen och häll på porter och kalvfond.
  5. Låt koka i ca 10 minuter, tillsätt därefter timjan, körvel och saltgurkan.
  6. Låt koka tills potatisen är färdig.

Klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *