Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Shakshuka med svarta bönor

Många kallar det här för frukost, en lunch eller eventuellt en brunch. Jag tycker att det här funkar kanon som middag, speciellt eftersom att det är bönor i och vi äter det alltid med bröd!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 1 gullök
  • 2 st paprika
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 citron
  • 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • 1 burk svarta bönor
  • 70 g spenat
  • 4 ägg
  • 1 pkt fetaost
  • olja till stekning
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skala och hacka löken, strimla paprikan.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs lök tills den är mjuk. Tillsätt fänkålsfrön, spiskummin, pressad vitlök. Låt fräsa någon minut och tillsätt därefter paprikapulver, cayenne och paprika.
  3. Blanda ned rivet citronskal och krossade tomater, låt puttra 5 minuter. Skölj bönorna och blanda ned bönorna tillsammans med spenat. Smaka av med salt och peppar. Gör fyra gropar i pannan och knäck i äggen, ett i varje grop. Sänk värmen något och täck pannan med en tallrik eller aluminiumfolie och låt puttra ytterligare några minuter eller tills äggvitan har stelnat.
  4. Smula fetaosten över och servera med bröd!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *