Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Semlor á la Roy Fares

Att utnämna sig själv till kungen av semmelbullar är kanske lite väl magstarkt, men kungen att följa ett recept är jag i alla fall! Det här receptet är Roy Fares och det är riktigt bra, saftiga och luftiga bullar! För det är just det, själva luftigheten som jag tycker är svår att få till!

Du behöver:

  • ca 14 bullar
  • 3 timmar
    Fördeg:
  • 200 g mjölk 
  • 260 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 160 g vetemjöl
  • 1 ägg 
  • 2 g salt 
  • 5 g mald kardemumma
  • 100 g rumstempererat smör
  • 85 g strösocker

Gör såhär:

  1. Fördegen: Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg. Låt vila i ca 15 minuter.
  2. Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet, sen lite snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk.
  3. Dela degen på 14 lika stora bitar, cirka 60 g per styck. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i rumstemperatur till dubbel storlek, cirka 1,5-2 timmar.
  4. Grädda mitt i ugnen på 210 grader och grädda i ca 8-10 min eller tills bullen fått en fin gyllenbrun färg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *