En italiensk twist på en annars så svensk klassiker. Att byta ut falukorven mot en god salsiccia och krydda upp tomatsåsen med basilika och oregano samt en skvätt vitt vin gör hela grejen!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4-6 färska salsiccia korvar
- 2 pkt passerade tomater (á 400g)
- 2 dl vitt vin
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 buljongtärning (kött eller kyckling)
- 2 dl grädde
- 1 nypa socker
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- olja att steka i
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Ta av skinnet från korvarna och dela ned korvarna i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna och fräs lök, vitlök samt korven i oljan. Fräs tills att korven fått lite färg och tillsätt därefter vinet.
- Låt vinet koka ur några minuter och tillsätt därefter passerade tomater, buljong, socker, timjan, oregano, basilika och grädde. Låt koka ihop ca 10 minuter så att såsen får reducera något till en lite mer simmig koncistens. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt ris eller pasta! Toppa ev med hacka färsk basilika.