Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Salsiccia panzanella med pasta

Det här är egentligen en ljummen sallad med bröd, en brödsallad men jag gillar pastan bättre! Härligt somrig, frisk och bara med goda saker!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 2 port pasta
  • 5 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 70 g urkärnade kalamataoliver
  • 2 msk kapris
  • 1 rödlök
  • 70 gram spenat
  • 410 g kokta cannellinibönor
  • 600 g salsicciakorv

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
  2. Skär tomaterna i bitar. Skala och pressa vitlöken.
  3. Mixa 1/5 av tomaterna med vitlök, hälften av basilikabladen, vinäger och olivolja till en dressing. Späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda dressingen med resten av tomaterna, oliverna och kaprisen. Skala och skiva löken. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner pastan, löken och bönorna i dressingen.
  5. Dela korvarna och tryck ut fyllningen i en het stekpanna. Stek korvfyllningen knaprig ihop med rosmarinen och smula den under stekningen.
  6. Lägg upp panzanellan på ett fat och strö över korvfräset. Garnera med resten av basilikabladen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *