Det här är egentligen en ljummen sallad med bröd, en brödsallad men jag gillar pastan bättre! Härligt somrig, frisk och bara med goda saker!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 2 port pasta
- 5 tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 kruka basilika
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 70 g urkärnade kalamataoliver
- 2 msk kapris
- 1 rödlök
- 70 gram spenat
- 410 g kokta cannellinibönor
- 600 g salsicciakorv
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
- Skär tomaterna i bitar. Skala och pressa vitlöken.
- Mixa 1/5 av tomaterna med vitlök, hälften av basilikabladen, vinäger och olivolja till en dressing. Späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda dressingen med resten av tomaterna, oliverna och kaprisen. Skala och skiva löken. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner pastan, löken och bönorna i dressingen.
- Dela korvarna och tryck ut fyllningen i en het stekpanna. Stek korvfyllningen knaprig ihop med rosmarinen och smula den under stekningen.
- Lägg upp panzanellan på ett fat och strö över korvfräset. Garnera med resten av basilikabladen.