Varför gör man inte mer rulltårta? För mig är det ett mysterium för när man väl gör det så förvånas man av att det är så otroligt simpelt och löjligt gott. Om man toppar med lite färska bär och lättvispad grädde så blir det en hur fin efterrätt som helst!
Du behöver:
- 3 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl mjölk (eller vatten)
- 2 dl hallonsylt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250˚C.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm. Smörj det med lite matfett (smör eller olja).
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vätskan.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Strö lite strösocker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
- Fyllning: Bred sylten i ett jämnt lager över den varma kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven ner.