Satan vad jag tyckte det här var gott, kan inte riktigt sätta fingret på det men blev glatt överraskad när vi käkade det här! Det är en komplett måltid i grytan men vi tyckte att det fyllde ut lite att äta det med ris. Men man gör som man vill!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port ris
- 500 gram halloumi
- 400 gram krossade tomater
- 400 gram hela plommontomater (på burk)
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk oreganon (torkad)
- 1 burk vitabönor (i vatten)
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 0,5 tsk socker
- 0,5 tsk rödvinsvinäger
- ev persilja att toppa med
- olivolja att steka i
Gör såhär:
- Sätt ugnen på grill 220 grader. Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp en ungssäker stekpanna och häll i olivolja. Fräs hastigt pressad vitlök, chiliflakes, oregano, paprika pulver och socker. Efter någon minut så tillsätt tomaterna. Låt koka upp.
- Tillsätt bönorna och vinägern, låt puttra 2 minuter.
- Skiva halloumin och lägg skivorna på tomaterna. Sätt direkt in i ugnen högt upp och gratinera tills att osten har fått färg ca 5-10 minuter.
- Servera grytan med ris och ev något grönt till!