Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Rödspätta med rödbeta och kapris (Grenoble)

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 fileér rödspätta eller annan plattfisk
  • 3 dl fint tärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 1 gul lök
  • 6 små morrötter
  • 1 dl hackad dill
  • 4 citronklyftor
  • ströbröd till panering
  • 200 g smör
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta morötterna i ugnen ca 15 minuter.
  2. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna någon minut på varje sida.
  3. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Hacka löken fint, även rödbetorna.
  4. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.
  5. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta, kokt potatis eller potatispuré.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *