Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 fileér rödspätta eller annan plattfisk
- 3 dl fint tärnade inlagda rödbetor
- 1 dl kapris
- 1 gul lök
- 6 små morrötter
- 1 dl hackad dill
- 4 citronklyftor
- ströbröd till panering
- 200 g smör
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250 grader. Rosta morötterna i ugnen ca 15 minuter.
- Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna någon minut på varje sida.
- Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Hacka löken fint, även rödbetorna.
- Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.
- Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta, kokt potatis eller potatispuré.