Risotto har inte varit en sån där superfavorit men det börjar växa på mig, och det kanske är tur, för det finns ju oändligt med olika kombinationer man kan göra! Här har vi en härlig med salsiccia och paprika!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 3 dl aborioris
- 2 schalottenlökar
- olivolja
- 2 dl vitt vin
- ca 1 l kycklingbuljong
- 2 msk smör
- 2 dl färskriven parmesanost
- salt
- 3-4 färska salsiccia
- 2 röd paprika
Gör såhär:
- Hacka löken. Värm 2 msk olivolja i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg. Rör ner riset i kastrullen och fräs det i ett par minuter så allt blandats väl. Tillsätt vinet och koka under ständig omröring tills det ångat bort.
- Häll i hälften av buljongen och låt riset sjuda långsamt utan lock i ca 18-20 minuter. Rör om och späd riset kontinuerligt med buljong, lite i taget, under hela koktiden. Risotton ska bli krämig och lite lös men ha tuggmotståndet kvar.
- Smula salsiccian och fräs den i olja i 3-4 minuter. Lägg över den på en tallrik.
- Använd samma panna för att steka paprikorna. Dela paprikorna, ta bort kärnor och det vita inuti. Skär dem i strimlor och stek dem i olivolja i ca 10 minuter. Blanda sedan i salsiccian för att hålla allt varmt.
- Blanda ner smör och parmesan i risotton. Smaka av med salt och ev svartpeppar. Servera risotton toppad med salsiccia och paprika.