Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Renskavsgryta

Inte sådär jätte ofta man käkar ren, brukar kunna vara rätt så svårt att få tag på! Men just renskav finns nästan alltid i frysdisken och det är ju verkligen hur gott som helst med en skavgryta, speciellt med renskav!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • ca 500 g fryst renskav
  • smör
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 msk oxfond (köpt)
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl lingon
  • 0,5 dl persilja (garnering)

Gör såhär:

  1. Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Hacka eventuellt ned det i lite mindre bitar.
  2. Strimla lök och vitlök och låt den steka med några minuter. Häll i övriga ingredienser utom redning, lingon och örter. Låt puttra under lock i 20 minuter.
  3. Red grytan om du vill ha den tjockare med 2 msk majsstärkelse som får koka med några minuter. Addera lingon och rör om.
  4. Dekorera med finhackad persilja eller timjan. Servera med kokt potatis.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *