Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Potatissallad med kapris och soltorkade tomater

När färskpotatisen är fin så blir det en hel del potatissallad och jag gillar den bäst när den är oljig och inte krämig. Jag vill att potatisen ska få vara stjärnan, och här tillsammans med soltorkade tomater och kapris. Passat grymt till en bit grillad kyckling eller fläsk.

Du behöver:

  • 30 minuter
  • 4 pers
  • 600 gram potatis
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk olja från soltorkade tomater
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 msk lag från kapris
  • 2 msk kapris
  • 4 msk olja
  • 1 knippe rädisor
  • 2 vårlök
  • 1 förp spenat (70 gram)
  • 10 oliver
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skrubba och koka färskpotatis i saltat vatten tills mjuk.
  2. Hacka ned soltorkade tomater och vårlök fint och kvarta rädisor.
  3. Blanda samman tomater, lök, rädisor, kapris, spenat och oliver i en stor skål.
  4. Blanda samman olja från tomater, lag från kapris, dijon och olja i en liten skål.
  5. När potatisen kokat färdigt så halvera den och blanda ned med grönsakerna. Häll över dressingen och blanda runt noga.
  6. Servera genast ljummen med något gott protein!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *