Även kallat lapskojs men hur kul namn är det egentligen? Dock verkligen hur gott och enkelt som helst! Serveras gärna med lite goda rödbetor, kanske stekt ägg och en klick senap!
Du behöver:
- 1,5 timmar
- 4 pers
- 8-10 potatisar
- 1 rimmat fläsklägg
- 1 morot
- 1 gul lök
- 3 lagerblad
- 5 svartpeppar korn
- ev lite mjölk
Gör såhär:
- Klyfta och skiva lök och morot och lägg i kastrull med fläsklägget, täck med vatten. Tillsätt svartpeppar och lagerblad.
- Koka fläsklägget i ca 1 timme eller tills det släpper från benet, skumma under kokning om det behövs.
- När fläsklägget kokat färdigt så plockar du ur det och silar kokvätskan så att morot och lök silas bort.
- Koka nu potatisen i vätskan, när potatisen kokat klart så häll av vätskan men spara en kopp för att späda moset med.
- Dra isär köttet i strimlor från fläsklägget och blanda det samman med potatisen. Mosa nu potatisen och späd med kokvätskan och ev lite mjölk.
- Klart!