Vi börjar veckan men riktigt bra ”matlåde-mat”! Riktigt enkelt och gott samt att det blir mycket mat, nästan en variant på Moussaka fast utan aubergine, och funkar galant att ha i matlåda! Nästan godare till och med!
Du behöver:
- 1 timme
- 6 pers
- 500 gram köttfärs
- 1 burk krossade tomater
- 7-8 st potatisar (fast sort)
- 1 tärning köttbuljong
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2,5 dl grädde
- riven ost
- torkade örter, t.ex. timjan, oregano och basilika
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek köttfärsen och tillsätt de torkade kryddorna, häll i tomaterna och kanske lite extra vatten. Lägg i buljongen samt vitlöken (pressad) och låt det puttra medan du gör i ordning potatisen.
- Skiva potatisen (med fördel i matberedare) och löken. Lägg hälften av potatisen i en smord form och sedan hälften av den skivade löken. Häll över hälften av grädden, salta och peppra.
- Lägg sedan på all köttfärssås och resten av potatisen och löken, krydda med salt och peppar.
- Häll över resten av grädden och den rivna osten. Laga i mitten av ugnen i ca 45 min.