Fredag kan betyda pizza och om det gör det så är pizzasallad ett krav! Ytterligare ett krav som jag har är att den ska smaka som den gör på pizzeria och vara sådär mjuk och blöt som den är på pizzeria! Å här är knepet! På bilden som ni ser så har jag använt färskvitkål och därför är den lite grönare än vanligt, det gör dom absolut inte på pizzeria! Så om den ska vara autentisk så ska det vara vanlig vitkål i den!
Du behöver:
- 10 minuter (aktiv tid)
- 4 pers
- 0,5 st vitkålshuvud
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olja
- 1 tsk salladskrydda (helt vanlig som finns bland de torra kryddorna)
- peppar
Gör såhär:
- Strimla vitkålen så tunt du kan på längden så du får tunna men långa strimlor.
- Salta vitkålen och använd händerna för att pressa in saltet i vitkålen, lägg lite tid på det för det är saltet som gör salladen saftig och mjuk.
- Tillsätt vinägern, oljan, socker och salladskryddan och blanda väl.
- Smaka av med peppar.
- LÅT STÅ I MINST 1 TIMME!