En härlig frukostkorv är en klassiker men här är det med en liten twist! Grymt gott är det i alla fall, det här måste ni testa!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 1 gul lök
- 2 msk senap
- 1 msk riven pepparrot eller från tub
- 1 msk kapris
- 4 frukostkorvar
- 1 dl riven ost
- 800 gram mjölig potatis
- 50 gram smör
- 0,5 dl mjöl
- salt
- peppar
- 4 tomater
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och finhacka löken. Blanda löken med senap, riven pepparrot och kapris.
- Skär skåror på längden på frukostkorvar. Fyll frukostkorvarna med pepparrotsblandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg ned tomaterna i formen.
- Strö över riven ost. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Häll av potatisen och stompa den något med en visp eller liknande. Blanda ned mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.