Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pepparrotsfylld frukostkorv

En härlig frukostkorv är en klassiker men här är det med en liten twist! Grymt gott är det i alla fall, det här måste ni testa!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 1 gul lök
  • 2 msk senap
  • 1 msk riven pepparrot eller från tub
  • 1 msk kapris
  • 4 frukostkorvar
  • 1 dl riven ost
  • 800 gram mjölig potatis
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl mjöl
  • salt
  • peppar
  • 4 tomater

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda löken med senap, riven pepparrot och kapris.
  3. Skär skåror på längden på frukostkorvar. Fyll frukostkorvarna med pepparrotsblandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg ned tomaterna i formen.
  4. Strö över riven ost. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  6. Häll av potatisen och stompa den något med en visp eller liknande. Blanda ned mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *