Middag för hela familjen

Pastagratäng med senap, kassler och paprika

Sjukt enkel och matig pastagratäng med kassler, paprika och blomkål!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 200 g pasta
  • 300 g kassler
  • 25 g smör
  • 200 gram blomkål
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, röd och gul
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl mjölk
  • 1 burk passerade tomater
  • 200 g riven ost

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten, sista tåv minuterna så tillsätt blomkålen. Häll av vattnet. Tärna kasslern och bryn i smör i en stor stekpanna.
  2. Skala och hacka löken och tärna paprikan. Låt löken steka med kasslern tills den blir glansig. Tillsätt tärnad paprika och senap. Pudra över mjölet och rör om.
  3. Häll mjölk och passerade tomater i pannan, låt koka tills det börjar tjockna. Rör i den kokta pastan och 2/3 av den rivna osten.
  4. Häll allt i en smord ugnsform. Strö över resten av osten. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *