Sjukt enkel och matig pastagratäng med kassler, paprika och blomkål!
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 200 g pasta
- 300 g kassler
- 25 g smör
- 200 gram blomkål
- 1 gul lök
- 2 paprikor, röd och gul
- 1 msk skånsk senap
- 2 msk vetemjöl
- 2½ dl mjölk
- 1 burk passerade tomater
- 200 g riven ost
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten, sista tåv minuterna så tillsätt blomkålen. Häll av vattnet. Tärna kasslern och bryn i smör i en stor stekpanna.
- Skala och hacka löken och tärna paprikan. Låt löken steka med kasslern tills den blir glansig. Tillsätt tärnad paprika och senap. Pudra över mjölet och rör om.
- Häll mjölk och passerade tomater i pannan, låt koka tills det börjar tjockna. Rör i den kokta pastan och 2/3 av den rivna osten.
- Häll allt i en smord ugnsform. Strö över resten av osten. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.