Pastagratänger är perfekt att börja måndagen med, det går fort och man gör enkelt mycket mat så det också räcker till matlådor för flera dagar.
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 500 gram kassler
- 4 port kokt pasta
- 300 gram broccoli
- 150 gram ost (riven)
- 3 msk mjöl
- 4 dl mjölk
- 25 gram smör
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av i durkslag. Sätt ugnen på 225 grader.
- Tärna upp kasslern till cm stora kuber och skär ned broccolin till halva buketter (om den är fryst så micra den först 5 minuter).
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl, när det tjocknat så häll ned mjölken. Låt koka upp. Tillsätt därefter osten och låt den smälta ned. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnssäker form och blanda samman pasta, skinka och broccoli i formen. Häll över ostsåsen och gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills lätt gyllene.