När tiden är knapp men man är riktigt sugen på något gott och mättande så är den här perfekt, under 30 minuter och matlådor till dagen efter!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 400 gram pasta
- 4 chorizo korvar
- 1 gul lök
- 250 gram champinjoner (färska)
- 1 gul paprika
- 150 gram mozzarella
- 2 tsk chiliflakes
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk torkad oregano
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på paket. Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka löken, skiva svampen och strimla paprikan.
- Fräs korven i stekpanna tills den fått fin färg. Lägg i lök, svamp och paprika och fräs tills grönsakerna är mjuk.
- Blanda korven och grönsakerna med pasta och lägg i en ugnssäker form, olja in den lite innan.
- Blanda krossade tomater, grädde, fond och oregano i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Häll det över pastan i gratängformen.
- Lägg på skivad mozzarella och strö över chiliflakes. Gratinera i ugnen tills osten har fått fin färg.