Pasta ragusa! En riktigt bra pasta är ofta likställd med enkelhet och rena smaker. Den här är precis så, smakrik och enkelt! Riktigt kanon faktiskt!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 400 g pasta (gärna kort)
- 1 aubergine
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk chili flakes
- 500 g krossade tomater
- 80 g taggiasche oliver
- 1 citron
- 1 kruka basilika
- salt
- svartpeppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora. Salta runt om och låt stå i 10 minuter.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Stek aubergine i rikligt med olivolja tillsammans med vitlök och chili. Tillsätt krossade tomater och oliver. Sjud till en krämig sås.
- Häll av vattnet och blanda pastan med såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med finrivet citronskal och hackad basilika.
- Enkelt va?!