Snabb och enkel pasta med härlig smak av både oliver, salami och tomat! Går riktigt fort att göra och ger en härlig smak av Italien!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 400 g kort pasta, skruvar eller penne
- 400 g körsbärstomater
- 200 g salami
- 1 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- 1 kruka oregano, finhackad
- 1 dl svarta urkärnade oliver
- 4 msk riven parmesanost
- olivolja
- salt
Gör såhär:
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
- Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i bitar och salamin i små tärningar eller tunna strimlor.
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök, skalad vitlöksklyfta och chili. Låt allt fräsa ett par minuter. Blanda i tomater, oregano och salt. Låt såsen koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt salami och oliver och låt såsen puttra på låg värme i ytterligare 3-4 minuter. Ta upp vitlöken och kasta den.
- Häll av pastan och låt den rinna av i ett durkslag, spara lite av kokvattnet att späda såsen med. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt tomatsåsen och lite av pastavattnet. Rör om noga tills allt blandats ordentligt. Smaka av med salt.
- Servera pastan överströdd parmesan. Servera genast.