Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pasta med salami och oliver

Snabb och enkel pasta med härlig smak av både oliver, salami och tomat! Går riktigt fort att göra och ger en härlig smak av Italien!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 15 minuter
  • 400 g kort pasta, skruvar eller penne
  • 400 g körsbärstomater
  • 200 g salami
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk chiliflakes 
  • 1 kruka oregano, finhackad
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 4 msk riven parmesanost
  • olivolja
  • salt

Gör såhär:

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i bitar och salamin i små tärningar eller tunna strimlor.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök, skalad vitlöksklyfta och chili. Låt allt fräsa ett par minuter. Blanda i tomater, oregano och salt. Låt såsen koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt salami och oliver och låt såsen puttra på låg värme i ytterligare 3-4 minuter. Ta upp vitlöken och kasta den.
  4. Häll av pastan och låt den rinna av i ett durkslag, spara lite av kokvattnet att späda såsen med. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt tomatsåsen och lite av pastavattnet. Rör om noga tills allt blandats ordentligt. Smaka av med salt.
  5. Servera pastan överströdd parmesan. Servera genast.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *