Pesto kan man köpa färdigt men det är så enkelt att göra och så sjukt mycket godare! Den här som är fullsmockad med soltorkade tomater är en riktig höjdare! Det går bra att äta bara pasta och pesto men om du vill maxa det så kör i zucchini också!
Du behöver:
- 20 minuter
- 4 pers
- 500 g kort pasta
- 2 zucchini
- 2 msk olivolja
- 1 burk soltorkade tomater
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk pinjenötter
- 3 msk kapris
- 8 stjälkar basilika (både stam och blad)
- 4,5 msk olivolja
- parmesan
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Gör peston: blanda soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter, kapris, basilika och 4 msk olivolja i en mixer och mixa det grovkornigt till en pesto.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet, men 1 minut kortare!
- Skär ned zucchinin till halvmånar och stek de i 2 msk olja i en stor medelhet panna. Stek de länge så de får ordentligt med färg och tappar sin vätska.
- När pastan koka färdigt så häll av den men spara en kopp av pastavattnet. Häll ned pastan i stekpannan och häll över peston. Blanda runt det ordentligt så att peston täcker all pasta. Späd försiktigt med pasta vatten så att det blir en glansig och lite simmig konsistens, det ska inte rinna och heller inte vara helt torrt.
- Riv över härlig parmesan och smaka av med salt och peppar.