Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pasta med kronärtskocka

Kronärtskockorna på burk är inte dålig! Jag tycker det är grymt gott och kan sleva i mig direkt ur burken!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 10 minuter
  • 4 port kort pasta
  • 1 burk inlagda kronärtskockor i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 grönsaksbuljong tärning
  • 70 gram spenat
  • 0,5 burk tapenad (valfri smak)
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 1 citron (skal och saft)
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll ned oljan från kronärtskockorna. Fräs lök och vitlök någon minut.
  3. Tillsätt buljong, tapenad, och kronärtskockorna. Ta lite av pastavattnet i pannan och låt puttra ihop något.
  4. Häll av pastan (spara lite av pastavattnet) och blanda ned pastan i stekpannan. Riv ned parmesan, riv över citronskal och pressa ned saften från citronen. Blanda runt pastan med såsen och ned med spenaten.
  5. Späd ev. såsen med pasta vatten och smaka av med salt och peppar. Servera genast!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *