Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pasta med grönkål och tomat

Grönkål är en magisk grönsak, grymt god som den är men ännu bättre som tillagad! Att steka den, fritera den eller stuva den är löjligt gott och har en smak som är okålig?! Testa den här pastan, kanonbra!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 15 minuter
  • 4 port pasta (gärna linguine eller spagetti)
  • 125 gram grönkål
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 1-2 dl pasta vatten
  • salt
  • peppar

GÖr såhär:

  1. Koka pastan al dente, eller 1 minut kortare än anvisning.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt oljan, skiva vitlöken och hacka grönkålen. Fräs grönkålen tills den blivit ”trött”, tillsätt då vitlöken, solrosfrön och tomat. Låt det fräsa några minuter och tillsätt 1 dl pastavatten. Låt koka så att tomaterna kokar sönder något.
  3. Häll av pastan (men spara lite pastavatten) och tillsätt pastan i stekpannan med grönkålen. Blanda runt ordentligt och tillsätt parmesanosten. Späd ev med ytterligare pastavatten så att du får en såsig och glansig konsisten. Smaka av med peppar och ev. salt.
  4. Servera!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *