Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pannbiff med stektlök

En stycke klassisk husmanskost! Men hur gott är det inte då?! Jag älskar verkligen pannbiff och den här är hur god som helst! testa vetja!

Du behöver:

  • 30 min
  • 4 pers
  • 500 g blandfärs
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • olja och smör, till stekning
  • 1 msk söt senap
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
    Lök
  • 3 gula lökar
  • olja och smör, till stekning
  • vatten, till att delgasera
  • en nypa socker
  • några droppar japansk soja
  • salt och peppar
  • en klick smör

Gör såhär:

  1. Börja med att blötlägga ströbrödet i mjölken så det får svälla.
  2. Finhacka 0,5 gul lök och hetta under tiden upp en stekpanna. Stek löken i olja och smör. Se till att den blir ordentligt stekt.
  3. Halvera och skiva 3 gula lökar till lökskyn. Bryn löken i smör och olja under tiden du gör biffarna.
  4. När ströbrödet svällt tillsätt senap, salt och peppar. När den finhackade löken är mjuk och lagom stekt tillsätt även den till ströbrödet. Blanda sedan ner ägget och sist blandfärsen. För att få biffarna porösa och luftiga ska du inte blanda färsen för mycket. (om du är osäker på smaken och mängden salt, ta en liten bit av färsen och stek ett smakprov.)
  5. Forma färsen till biffar och bryn i en stekpanna med olja och smör, så de får en fin yta. Lyft sedan över till en ugnsform och stek klart i ugnen på 150 grader, ungefär 10-12 minuter. Då blir biffarna saftiga och fina med en hård stekyta.
  6. Häll bort det överblivna fettet från pannan med biffarna men skölj inte ur pannan, för där sitter det goda smaker kvar. Deglasera istället pannan genom att hälla i lite vatten, ca 1 dl, stäng av plattan och låt smakerna koka ur.
  7. Strö en nypa socker över löken. När löken stekts klart avsluta med några droppar soja. Häll vätskan från stekpannan över löken. Salta och peppra och avsluta med en klick smör.
  8. Servera biffarna med lökskyn, nykokt potatis, saltgurka, hackad persilja och lingonsylt!

Super mumsigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *