Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pannbiff med stekt lök och gräddsås

När man får det här framställt på bordet så blir jag genuint lycklig! Helvete så gott det är, en klassiker men den håller för alltid! Håll till godo!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 5 msk ströbröd
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1/2 gul lök (skalad och riven)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk socker
    SÅS
  • 3 dl kalvbuljong vatten + konc fond
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • nymald vitpeppar
  • 3 gula lökar att steka
  • 4 port potatis

Gör såhär:

  1. Koka potatis i saltat vatten.
  2. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig. Forma färsen till biffar och stek på medelhög värme i smör eller olja.
  3. SÅS: Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. Rör så gelén smälter.
  4. Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna.
  5. Skala och skiva löken, stek i smör eller olja tills den blivit mjuk och glansig.
  6. Servera!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *