Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Panerad fisk med rosa sås

När jag var ”liten” och gick i skolan så fick vi panerad fisk med en röd/rosa sås. Jag var en av dom som verkligen gillade skolmaten så den här rätten är nostalgi på riktigt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 gram potatis (fast)
  • 4 fiskfilér, torsk eller annan vit fisk (ca 150 gram per person)
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko (eller ströbröd)
  • salt
  • smör och olja till stekning
  • 2 dl cream fraich
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås (sån ketchup chilisås)
  • salt
  • peppar
  • Kokta grönsaker till servering

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Salta fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
  3. Blanda samman majonnäs, cream fraich och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera den nykokta potatisen med den frasiga fisken såsen, toppa med citronklyfta och lite kokta grönsaker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *